Tízezrek maradtak áram nélkül Hajdú-Bihar megyében

Tízezrek maradtak áram nélkül Hajdú-Bihar megyében

A viharos erejű szél méteres fát sodort a villamos hálózatra, emiatt egy nagyfeszültségű oszlop megrongálódott. 65 ezer fogyasztónál volt áramkimaradás.

A vihar óriási pusztítást végzett, a Haon.hu információi szerint a megyei katasztrófavédők 33 műszaki mentést végeztek tegnap este.Főként fakidőlésekhez riasztották őket, három alkalommal házra dőlt, a többi esetben pedig forgalmai akadályt jelentette.

A vihar nagyrészt Hajdúhadházat, Hajdúböszörményt, Debrecent és Nyíradonyt érintette.

A magasfeszültségű vezeték este 10 óra körül rongálódott meg Debrecen és Létavértes között, emiatt keletkezett az áramkimaradás. A szolgáltató azonnal javításba kezdett, így reggel 6-ra már csak 25 ezer felhasználónál volt probléma.

Az E.ON munkatársai folyamatosan, teljes létszámban dolgoznak jelenleg is a hiba elhárításán.

Arra kérik a fogyasztókat, hogy ahol már újra elérhető az áramszolgáltatás, csak a legszükségesebbekre használják – így hamarabb visszaállhat a rend, miután a vezetéket megjavították.
A szennyvízelvezetés is problémás

Debrecen területén körülbelül 15 szennyvízátemelő van, amelyeknél nincs pillanatnyilag villamosenergia-ellátás. Egy részüknél ideiglenes biztosítják az áramot, azonban nem mindenhol, így a szennyvíz elvezetése sem működik teljes körűen.

A villamos energia szolgáltatótól kapott tájékoztatások szerint akár 24 órás áramszünet sem zárható ki.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.11

Pajna a kiegyenlítődés költségvetésének hazudta a 2021-es sarcpolitikát

A megyei közgyűlés elnöke igazi kamukirály. Nem elég, hogy igennel szavazott a jövő évi megszorító költségvetésre, most meg akarja magyarázni, hogy mennyivel jobban járunk.

  • 2020.07.09

Bodó Sándor szájtépéssel keresi meg a kenyérrevalót

A szoboszlói képviselő egymilliós fizetésért csak a száját jártatja, Tiba István képviselőtársa bezzeg némaságot fogadott. Ha ketten tesznek ki egy embert, akkor miért jár mindkettőnek bér?

  • 2020.07.03

Ne álljanak a sötét oldalra! - üzente Karácsony a képviselőknek

Orbánék költségvetésének nyilvánvaló politikai célja, hogy tönkretegye a magyar önkormányzatiságot. Ez ellen szólalt fel Budapest főpolgármestere ellenzéki városvezetőkkel együtt.