Minden nyugdíjas kapjon azonnali, 50 ezer forintos egyszeri juttatást

Minden nyugdíjas kapjon azonnali, 50 ezer forintos egyszeri juttatást

Lesújtó adatot közöltek a magyar nyugdíjakról, segítségre van szükség.

Egészen drámai és lesújtó képet fest a magyar nyugdíjasok életéről egy friss kutatás, a Globális Nyugdíjindex. A felmérés szerint egész Európában Magyarországon vannak az egyik legrosszabb helyzetben a nyugdíjasok, ide értve a régiónkat is, Szlovénia, Szlovákia vagy épp Csehország is fényévekkel jár előttünk - mondta el sajtótájékoztatóján Varju László, a Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke.

A politikus az idős honfitársaink szomorú helyzetére mutatott rá

A magyar nyugdíjasoknak nincsenek tartalékaik és megtakarításaik, nem férnek hozzá az egészségügyhöz a több hónapos várólisták miatt, és a pénzük értéke is folyamatosan romlik. Utóbbiban nagy szerepe van a gyenge forintnak és az Európa-rekorder inflációnak, valamint annak, hogy az Orbán-kormánytól segítségre nem, csak homályos ígéretekre futotta a válságban.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a kormány fizessen 50 ezer forintos azonnali nyugdíj-kiegészítést minden nyugdíjasnak!

Varju László szerint nem lehet magukra hagyni az időseket akkor, amikor hónapról hónapra egyre drágább az élelmiszer, a gyógyszer, az élet.

A DK szerint egy egyszeri, azonnali 50 ezer forintos segítség is csak tűzoltásra lenne alkalmas, hiszen hosszú távon a nyugdíjak bérekhez kötésére, még hosszabb távon pedig az európai minimálnyugdíj bevezetésére van szükség.

A DK szerint most azonban nincs mire várni, azonnal adni kell minden nyugdíjasnak 50 ezer forint segítséget, ha már nem kapták ezt meg tavasszal, amikor a Demokratikus Koalíció ezt követelte.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.19

Balmazújváros és Polgár helyi népszavazással harcolna az EU-s forrásokért

Ha az önkormányzatokhoz kerülnének az uniós pénzek, akkor azt Orbán tolvaj kormánya nem tudná lenyúlni. Így a forrásokat tényleg azokra fordítanák, akikre szánták: a városlakókra.

  • 2020.10.14

Akcióban a Szabad Városok Szövetsége: Óriási összeghez juthat Balmazújváros

A Szövetség az EU-s források közvetlen felhasználásért küzd. Hegedűs Péter polgármester szerint, ha támogatják a javaslatot, nagyjából 900 millió forintot kaphat a város.

  • 2020.10.12

Mire kap mostanság pénzt a Hajdúság? Mondjuk!

Elképesztőnek azért nem neveznénk a felújításokat, de tény, hogy lesznek. A kormány pár millióval megtámogatja a térséget, nehogy úgy tűnjön, a Fidesz-csicska Bodó csak a pénztárcáját képviseli a Parlamentben.